Weg met zwerfafval. Maak samen het verschil ♻️

Over zwerfafval

Zwerfafval is een van de grootste irritaties onder inwoners. Zwerfafval leidt tot een onveilig gevoel en vermindert het welzijn. De gevolgen voor het milieu en de gezondheid, doordat plastic en ander zwerfafval in de voedselketen komen, zijn alarmerend. Waar zwerfafval ligt, volgt snel meer zwerfafval.

Het uitgangspunt ‘schoon houdt schoon’ is helaas ook maar beperkt houdbaar. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat opruimen alleen het probleem niet oplost. Enerzijds vanuit de gedachte dat het toch wel opgeruimd wordt en anderzijds vanuit een gebrek aan kennis

laten mensen zwerfafval in het milieu achter. Niet wetende dat een bananenschil zo’n 2 jaar in het milieu blijft, een sigarettenpeuk 12 jaar en indien met filter vanwege de aanwezige microplastics zelfs oneindig, blik blijft 50 jaar in het milieu en plastic oneindig. Binnen de veroorzakers van zwerfafval nemen jongeren, rokers, recreanten en automobilisten een relatief grote rol in. Tijd om in actie te komen tegen zwerfafval. Maak samen het verschil!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...